Pure White geproefd

Pure White geproefd

Wijnkenner Frank Van der Auwera proeft en beoordeelt de Pure White voor website Newsweek...

 

Proefcommentaar: Wie me 10 jaar geleden had voorspeld dat ik de termen ‘exotisch’ en ‘Belgisch’ in één wijnbespreking kon stoppen, die had ik voor gek verklaard. En toch passen ze perfect bij deze fruituitbundige, extraverte cuvée van dit wijnkasteel uit Linden. Een cuvée die bovendien vorig jaar goud haalde op het jaarlijkse concours van de Vereniging Vlaamse Sommeliers.

Origineel is deze 100% Albariño beslist, want deze Galicische druif staat bij mijn weten nergens anders in België aangeplant.

Na de kristalheldere strogele kleur ontploft in ons glas werkelijk een exotisch getinte fruitcocktail, propvol rijpe papaja, limoen, meloen, violette en pompelmoeszeste.

Vet en mollig in de mond, met impressies van limoen, bergamot, roze pompelmoes, guave, Granny Smith en viooltjeslikeur, sappig en mollig, met wel een kleine dosis restzoet maar vooral toch ook een levendige citrusfraîcheur.

Een on-Belgische crowd pleaser, ongeschikt voor consumenten die van ‘rustige’ of bescheiden witte wijnen houden. Voor de anderen wacht een avontuur waarin de zon van het mooie millésime 2018 prima in fruit werd vertaald.

TOTAALSCORE:17/20

 

Lees het volledige artikel van Frank Van Der Auwera op de website van newsweek.be